+45 91 91 51 91

Professionel tekstforfatter

Hos Somera bliver du tildelt personlig tekstforfatter, som du selv kan komme i direkte kontakt med, men vi er alligevel flere inde over processen for at sikre det bedste slutprodukt.

Din egen tekstforfatter

Ved dit projekts start bliver du tildelt din egen personlige tekstforfatter. Tekstforfatteren er særligt udvalgt ud fra dine behov som kunde og tekstforfatterens kompetencer og emnespecialer. Når tekstforfatteren begynder på din opgave, får du en mail med et link, hvorfra du kan følge med live og kommentere, mens dine tekster bliver skrevet.

Altid mindst 4 øjne på din opgave

Selvom der kun er én tekstforfatter på dit projekt, bliver den efterfølgende gennemlæst af en anden tekstforfatter eller vores content manager. På den måde fanges fejl, som tekstforfatteren eventuelt selv har overset, og der bliver set på teksten med kritiske øjne for, at alle formuleringer rammer rigtigt.

Mød vores tekstforfattere

Du finder alle vores tekstforfattere lige her, hvor du også kan læse nærmere om dem og deres spidskompetencer. Du kan også skrive til dem personligt med en forespørgsel på en opgave.

Skal vi snakke sammen?

Så kontakt os her og vi vender tilbage til dig inden for 24 timer.

Tekstforfatterens FAQ

I erhvervsmæssig forstand er en tekstforfatter en person, der formulerer skriftligt indhold til virksomhedens platforme. En tekstforfatter kan blandt andet benyttes til at lave ugentlige blogindlæg, artikler til ekstern linkbuilding, optimere hjemmesiden eller forfatte kategori- og produktbeskrivelser. Årsagen til at man hyrer en tekstforfatter er typisk, at man vil fremstå mere professionel og køre detaljerede brandingstrategier via skræddersyet tekstforfatning. Derudover hyrer man også ofte en tekstforfatter med henblik på at SEO-optimere ens indhold.

Hos Somera er vi et hold af dygtige tekstforfattere, der hver for sig er specialister inden for forskellige områder. Det betyder, at vi kan skabe unikt indhold, der konverterer dine besøgende til betalende kunder via skarpe, velskrevne tekster, som underholder, informerer og bliver set på både de sociale medier og Google.

Få her svarene på:

En dygtig tekstforfatter med sans for kommunikation og SEO kan gøre en kæmpe forskel for din online profil.

Hvad er en tekstforfatter?

En tekstforfatter i erhvervsmæssig forstand skriver tekster, der henvender sig til en bestemt målgruppe ud fra din virksomheds profil. Betegnelsen bruges blandt andet i reklamebranchen om den person, hvis opgave det er at skrive levende og fængende reklametekster. I dag kan du også hyre en tekstforfatter til at optimere og formulere virksomheders online identitet ved hjælp af kreative, informerende og sælgende tekster.

Men hvordan kan du være sikker på, at tekstforfatteren leverer varen og giver dig den ønskede effekt på dine besøgstal, dine kunder og din ranking?

Det er ikke altid let at vurdere en tekst eller et tekstbureau på forhånd – især fordi mange vælger at hyre et bureau eller en freelancer, fordi de netop ikke selv er eksperter på området. Derfor er det en god idé at undersøge, hvilke opgaver de tidligere har lavet. Tag eventuelt et kig på nogle af vores tidligere cases, hvor du også kan få et indblik i, hvordan vi arbejder.

Vi går ind for åbenhed, og derfor er vores arbejdsproces også tilgængelig for dig. Det betyder, at du har mulighed for at kontakte vores tekstforfattere direkte og følge med i, hvor langt vi er med arbejdet – og du er selvfølgelig altid velkommen til at stille spørgsmål undervejs.

En dygtig tekstforfatter skal kunne:

En af fordelene ved at vælge os frem for en freelance-tekstforfatter er, at du er garanteret en bred vifte af forskellige kompetencer.

Vi sørger for at teame dig op med den tekstforfatter, der kender mest til dit fag og derfor har den bedste baggrundsviden om den vare eller ydelse, du sælger. 

Vi har absolut intet imod, at du stiller store krav til os. Nærmere tværtimod. Hos Somera er det vores ambition at levere de bedste tekster. Hver gang. At levere sublimt content er en værdi for os, og det betyder, at du får gennemarbejdede tekster fra dygtige og motiverede tekstforfattere.

Det er en tekstforfatter ikke

Nu er der også opgaver, som en tekstforfatter ikke påtager sig. Og for at lette vores fremtidige kommunikation får du her et par eksempler på, hvad en tekstforfatter ikke er.

En tekstforfatter er ikke det samme som en korrekturlæser

En tekstforfatter kan godt læse korrektur, men en tekstforfatter er ikke det samme som en korrekturlæser. De to ting hænger i mange sammenhænge sammen, men ultimativt er det to forskellige professioner.

En tekstforfatter er derimod en person, der kan hjælpe dig og din virksomhed med at nå et ønsket forretningsmål ved hjælp af online markedsføring. Med viden om netop din målgruppe er en tekstforfatter en person, der booster din virksomhed med veltilrettelagt indhold.

Korrekturen er bare prikken over i’et, og selvom alle vores tekstforfattere ved alt om grammatik, så har vi hos Somera et princip om, at der altid mindst skal to par øjne på en tekst. På den måde sikrer vi os, at fejlplacerede kommaer, tastefejl og deslige ikke finder vej til dig, ligesom vi også internt sparrer på opgaven helt overordnet i forhold til stil og indhold.

En tekstforfatter er ikke en personlig business coach

En tekstforfatter kan ikke hjælpe dig med at vurdere udbud og efterspørgsel. Og en tekstforfatter kan heller ikke fortælle dig, i hvilken retning du bør tage din virksomhed. 

Det betyder dog ikke, at vi hos Somera ikke vil give dig gode råd. For at kunne skrive en god og sælgende tekst til netop din webshop er det vigtigt, at vi ved, hvad du står for – og hvad du sælger.

Med de rigtige informationer kan vi nemmere give dig kvalitetstekster, der viser, at du er ekspert på dit område. Vi vil hellere end gerne hjælpe, og vi skyr bestemt ikke en udfordring – men vi kan ikke hjælpe dig med at udvikle et produkt eller spå om markedets udvikling.

Hvad kan jeg bruge en tekstforfatter til?

Der er mange gode grunde til, at du bør bruge en tekstforfatter. Mange tænker måske, at de da sagtens kan skrive tekster selv, som godt kan fungere. Og nogle gange er der også gode grunde til at skrive egne tekster.

Sandheden er dog, at du finder mange halvhjertede og uprofessionelle tekster på en del hjemmesider – og det kan påvirke læserens indtryk af din virksomhed.

Brug en tekstforfatter – og få mere tid til din virksomhed

At skrive en god tekst tager lang tid, og det går ud over tid, som du garanteret kunne bruge bedre andre steder. Overlad i stedet opgaven til os. Du får en velskrevet og spiselig tekst, der kan levere det ønskede udtryk. 

Lad os etablere dig som eksperten og give dig en tekst, der spejler dine værdier

Brænder du ikke for at skrive, ses det hurtigt i teksten. Og så smutter dine besøgende med stor sandsynlighed over på en konkurrerende side. Bringer dine tekster et præcist budskab og er de nemme at læse og forstå, har du nemmere ved at etablere dig som ekspert over for dine kunder.   

Gode tekster fanger læseren – og holder dem på din hjemmeside

Du har kun et øjeblik, og derfor er det ekstra vigtigt, at du udnytter især dine introducerende tekster til fulde. Undersøgelser viser, at besøgende på en hjemmeside på meget få øjeblikke bestemmer sig for, om de vil blive der eller ej.

Du har derfor kun et splitsekund til at fange din læser (eller skræmme personen væk).

Brug øjeblikket fornuftigt, og præsentér en velskrevet tekst, der henvender sig direkte til din nye læser. En tekstforfatter kan skrive en tekst, som er koncis og skåret ind til benet, og når du skal fange nye besøgende, skal der ikke herske nogen tvivl om, hvem du er, eller hvad du sælger.

Hvad koster en tekstforfatter?

Når du kontakter en tekstforfatter, er du garanteret interesseret i at høre, hvad prisen er. Nogle tager pris pr. ord, mens andre har en fast timepris.

Hos Somera har vi en timepris på 850 kroner eksklusiv moms, men det siger ikke ret meget om, hvad man egentlig får for pengene. Derfor uddyber vi altid, hvad de forskellige elementer i opgaven koster, så du ved, hvor lang tid vi bruger på de forskellige tekstdele.

Hos Somera arbejder vi ikke ud fra pris pr. ord af den simple årsag, at vi ikke mener, at flere ord nødvendigvis er flere penge værd. Vi vil meget hellere bruge tid på at skære en tekst ned fra 800 ord til 500 velvalgte ord – godt indhold er nemlig spiseligt indhold.

Og selvom du måske har fået tudet ørerne fulde af, at det er meget vigtigt med store mængder af indhold på din side, skal du stadig huske på, at teksten skal give mening og være læseværdig. På den måde bliver dine besøgende nemlig længere på din side, hvilket Google belønner.

Læs mere om vores prispolitik her →

Hvad består en tekstforfatters arbejde i?

Der er stor forskel på de opgaver, vi får ind, og derfor ligner en tekstforfatters arbejdsdage sjældent hinanden. I alle vores arbejder har vi dog generelt stor fokus på:

 

Er alle opgaver interessante for en tekstforfatter?

Kort sagt nej. Der vil altid være noget, der er mere eller mindre interessant, men som tekstforfatter kan man ikke altid vælge og vrage efter ens egne interesser. Heldigvis er vi gode til at finde præcis den vinkel, der på bedste vis gør teksterne interessante.

Derudover har vi fordelen af at være et team af forskellige tekstforfattere, som hver især har vores speciale. Derfor vil din opgave altid blive matchet med den tekstforfatter, som passer bedst dertil. Du kan blive klogere på vores tekstforfattere og deres forskellige ekspertområder her.

Vores tekstforfattere elsker at skrive, og uanset om det handler om luksusferier eller kloakering, er vi altid klar på en udfordring.

Har du andre spørgsmål til tekstforfatterfaget, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Hvad er en god tekst?

Korrekte kommaer skal der selvfølgelig til, men en tekst er ikke god, bare fordi kommaerne er placeret de rigtige steder. Grammatik er vigtigt i forhold til at skrive gode tekster, men hos Somera er vi bevidste om, at en god tekst bør og skal bestå af meget mere end det.

En ting er at skrive en tekst. Noget andet er at skrive en tekst, der fanger læseren.

En god tekst skal få dig til at fremstå som eksperten. Og så skal den naturligvis være interessant og let at læse og forstå, så dine potentielle kunder får lyst til at bruge tid på den. Gode tekster skal fastholde dine besøgendes opmærksomhed, men de skal også være SEO-venlige. SEO-venlige tekster skabes både via lækkert, læsevenligt indhold såvel som professionel brug af søgeordene.

Og netop hvad inkludering af søgeord angår, har du brug for en professionel tekstforfatter. Brugen af disse termer kræver nemlig et helt specielt øje for sproget. Er søgeordet ikke brugt naturligt, får læseren hurtigt en dårlig læseoplevelse og smutter videre til en konkurrerende side.

Ønsker du effektive markedsføringstekster, der øger dit online-salg, kan vi hjælpe dig. Der er intet hokuspokus over det. Blot en data-orienteret tilgang krydret med tekster på allerhøjeste niveau.

Jeg har ikke brug for en tekstforfatter!

Det kan da ikke være så svært at skrive en tekst, kan det? Ved første øjekast er det heller ikke ligefrem raketvidenskab, men sandheden er, at der er mange tanker og meget arbejde bag en god og velskrevet tekst. Kan du genkende dig selv i et af nedenstående udsagn, kunne din virksomhed med stor sandsynlighed nyde godt af et samarbejde med en professionel tekstforfatter:

Jeg kan da sagtens skrive teksterne selv!

Det kan du måske også, men hvis du gerne vil skrive dine egne salgs- og markedsføringstekster, skal du lige overveje, om du har tiden til det. Gode og sælgende tekster tager tid – selv for den mest garvede og professionelle tekstforfatter. Har du heller ikke den indsigt, der kræves for at stykke en vellykket tekst sammen, vil du langt fra få det optimale ud af dit arbejde.

En hjemmeside kan sagtens ranke godt på Google uden gode tekster

Både og. Google er i løbet af de sidste år blevet meget klogere og kan sagtens se igennem tekster, der kun er der for SEO’ens skyld. Der kan for eksempel være tale om dårligt producerede tekster fyldt til randen med keywords. Keyword stuffing virker ikke og skæmmer teksten. Derfor bliver de billige tekster meget dyre i længden. Både fordi ingen gider at læse dem, og fordi Google kun belønner dig med en ringe placering.

Der er jo ingen, der læser teksterne alligevel

Selvom det er de færreste, der læser alt indhold på en hjemmeside, er det stadig vigtigt, at dit budskab er klart og præcist. Dine besøgende skal med det samme møde tekst i øjenhøjde, der klart fortæller om dine ydelser og services. Teksterne skal sørge for, at din læser ikke forlader din hjemmeside – men bliver der, fordi du rammer det behov, som han eller hun har.  Og det er lige præcis det, vores tekstforfattere kan hjælpe dig med.

Lyder det interessant?

Så tøv ikke med at tage kontakt her. Vi svarer inden for få timer.

employee
Google anmeldelser
5.0
Facebook Bedømmelse
5.0